| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat | 

| Autor | Wiadomość | 

| baobab 

| 

|  Wysłany: Sob Maj 23, 2009 9:29 pm    Temat postu: Turniej na PointsXT |   |  
				| 
 |  
				| Może kogoś zainteresuje udział w turnieju 20-21 CZERWCA 2009: http://vetaska.tochki.org/?p=225
 Opłata $5 (jak sądzę, będą wygrane, czytałem o tym kiedyś w jakimś innym wątku, choć tutaj nie widziałem takiej informacji
  ), rejestracja tutaj: http://forum.tochki.org/index.php?showtopic=916

jest 6 miejsc dla osób spoza Rosji i Ukrainy, pierwszeństwo mają ci z najwyższym rankiem na PointsXT. Gdyby było więcej chętnych z Polski, to mogą utworzyć specjalną grupę, w tej chwili jest dla nas grupa ,,świat''

p.s. mam nadzieję, że nic nie przekręciłem
  rosyjski rozumiem tylko piąte przez dziesiąte  
 Ostatnio zmieniony przez baobab dnia Wto Cze 09, 2009 10:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| ant22 

| 

|  Wysłany: Pon Cze 01, 2009 6:16 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Ja bym z chęcią spróbował swoich sił. Na pointsXt grałem może ze 3 razy więc rankingu praktycznie nie mam, ale jeśli mogę to z chęcią zagram. |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| kubusio 

| 

|  Wysłany: Nie Cze 07, 2009 10:29 am    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| O turnieju: 
 Turniej odbędzie się z użyciem rosyjskiego klienta kropek, na rosyjskich zasadach, które nieco odbiegają od zasad na jakich gramy tutaj. Nie ma basenów i do zwycięstwa liczą się tylko okrążone kropki. Jest to jednak temat na inny wątek ja tu o turnieju

Informacji na temat strefy czasowej podawanych godzin nie widziałem, zakładam, że podane są czasy ze strefy wschodnioeuropejskiej tj. w Polsce jest o godzinę wcześniej.

UCZESTNICTWO:
 * zapisywać się można do 15.00 dnia 18.06.2009.
 * wpisowe to 5$ płacone przy pomocy WebMoney (http://www.wmtransfer.com/) nr konta webmoney, na które trzeba płacić pieniądze to: Z224170084111
 * pieniądze przeznaczone są na nagrody (o tym później), jeśli gracz zrezygnuje lub nie pojawi się na turnieju - nie podlegają zwrotowi
 * w tym wątku: http://forum.tochki.org/index.php?showtopic=916 należy wpisać post zawierający następujące informacje:
 1) imię i nazwisko
 2) nik na PointsXT
 3) państwo + miasto
 4) "Я ............. внимательно ознакомился с условиями и согласен защитить честь моей страны"

To czwarte mniej więcej znaczy "Ja ............ zapoznałem się z zasadami i chcę bronić czci mojej ojczyzny"

* organizator może odmówić możliwości uczestnictwa bez podawania przyczyny
 * należy także podać Vetasce swój numer tel. jak sam pisze, jest to potrzebne by potwierdzić dane uczestników, dane pozostają tylko do wiadomości Vetaski i nie zostaną użyte do celów marketingowych
   * pieniądze wpłacić należy, gdy Vetaska potwierdzi nasze uczestnictwo, w detalach wpłaty wpisać należy swoje nazwisko i nik - by Vetaska mógł was zidentyfikować
 * w przypadku dużej liczby zgłoszeń pierwszeństwo mają osoby o wyższym ranku na PointsXT (jeśli dobrze zrozumiałem)

TURNIEJ - SPRAWY ORGANIZACYJNE
 * wynik każdego meczu ma zostać potwierdzony na czacie programu PointsXT przez obu uczestników (trza napisać graczX-graczY-punktyX-punktyY np. kubusio-kibic-100-0
  ) * po zakończeniu meczu należy zapisać przebieg meczu - jest taka opcja w programie
 * kto nie zjawi się o czasie na swój mecz przegrywa walkowerem

TURNIEJ: DZIEŃ 1 (20.06.2009)
 Pierwszy dzień ma na celu wyłonienie 2 najsilniejszych graczy z danego państwa. Jeśli graczy będzie mniej niż 3 - nie muszą oni grać w tym etapie
   W tym dniu rozegrać należy "każdy z każdym" po 3 gry (tu nie wiem czy zakumałem dobrze). Mają to być gry typu "blic" tj. gra szybka, 5 sek. na ruch.
 * 18.00 - pierwsza kolejka meczy
 * 19.00 - 2... kolejka meczy
 * 20.00 - 3... kolejka meczy
 * 21.00 - 4... kolejka meczy

TURNIEJ: DZIEŃ 2 (21.06.2009)
 Najlepsi gracze grają by wyłonić zwycięzcę. Limit czasu w grze to 3 minuty na każde 5 ruchów.
 * 18.00 - ćwierć finały
 * 19.00 - półfinały
 * 20.00 - gra o 3-cie miejsce
 * 21.00 - finał

NAGRODY:
 Pieniądze za uczestnictwo przeznaczone są na nagrody. Za pierwsze trzy miejsca otrzymuje się odpowiednio:
 1) 40% sumy wpłaconej przez graczy
 2) 20%
 3) 10%

Zdobywcy pierwszych 3 miejsc zostaną też nagrodzeni podniesieniem ranku o odpowiednio - 4, 2 oraz 1% (taaak procent)

Są oprócz Anta jacyś chętni? Jeśli ktoś miałby trudności z rejestracją czy też zrozumieniem tego lub tamtego, to mogę pomóc.

Ja niestety uczestniczyć nie mogę, bo w ten weekend będę w rozjazdach.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| menor 

| 

|  Wysłany: Nie Cze 07, 2009 2:38 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| kubusio a jakie rankingi maja ludzie ktorzy tam beda grali, tak orientacyjnie oczywiscie, widzialem kiedys ze ty miales 1500 wiec ilu graczy moze byc relatywnie lepszych od ciebie? |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| baobab 

| 

|  Wysłany: Pią Cze 12, 2009 5:20 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				|  | kubusio napisał: |  | * wynik każdego meczu ma zostać potwierdzony na czacie programu PointsXT przez obu uczestników (trza napisać graczX-graczY-punktyX-punktyY np. kubusio-kibic-100-0
  ) 
 | 
 Otrzymałem mail, że ta informacja jest niepoprawna. Wyniki należy wysyłać po rozegraniu 3 partii, czyli możliwe wyniki to 0:3, 1:2, 2:1 albo 3:0.
 |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| senny_mojrzesz 

| 

|  Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:05 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| a co jesli ktos jest cham i nie przyzna sie ze przegral? nie to ze bym chcial brac udzial.poprostu jestem ciekawy.czy gry u nich sie nie zapisuja? |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| senny_mojrzesz 

| 

|  Wysłany: Pon Cze 15, 2009 7:08 pm    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| a brakujace 30% calej sumy skladki pewnie dla organizatora tak?  |  | 

| Powrót do góry |  | 

|  | 

| baobab 

|  |